Toegankelijkheid

Individuele coaching

Ben je op zoek naar een individueel coachtraject? Bij mij kun je onder andere terecht voor assertiviteitscoaching, loopbaancoaching, persoonlijk leiderschap en work-life balance coaching.

NOBCONaast een luisterend oor stel ik jou vragen om je in de juiste richting te beweging en tot zelfinzicht te komen. In een veilige omgeving zet ik je in beweging met oefeningen en praktische opdrachten. Af en toe zacht confronterend, maar er mag ook gelachen worden. Ik werk volgens het zogenoemde GROW-model (John Whitmore). Eerst onderzoek ik wat jij precies wilt bereiken (Goal) en vervolgens in welke situatie jij je op dit moment bevindt (Reality) om dan te kijken welke mogelijkheden er voor jou open liggen (Options) en hoe je dit wilt gaan uitvoeren (Will). In alle coachtrajecten gaat dit jou concreet helpen.

Ga je de uitdaging met jezelf aan? Ik coach jou vanuit mijn eigen coachpraktijk in Rijswijk of op locaties van Het Coachhuis, of bij jou op de werkvloer of via MS Teams. Uit ervaring weet ik dat 4 sessies van elk 1,5 uur effectief werken. Hiervoor geldt een tarief van 675 euro incl. btw voor particulieren en excl. btw voor bedrijven. Meer of minder sessies kunnen natuurlijk ook.

Interesse in een gratis en vrijblijvend intakegesprek via Teams? Bel of mail naar 06 - 49 79 62 01 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Assertief & effectief communiceren

Vind je communiceren met anderen moeilijk weet jij jezelf niet altijd een houding te geven? Vind je het lastig om ‘nee’ te zeggen, om anderen aan te spreken op hun gedrag of maak je juist snel ruzie? Door situaties die je moeilijk vindt te bespreken, kom je erachter waar het kernprobleem zit. Samen met jou kijk ik naar je valkuilen en op welke manier je daadkrachtiger kunt overkomen. Je leert handige gesprekstechnieken en voor jezelf op te komen.

Loopbaancoaching / outplacement

LoopbaancoachingHeb je twijfels over je huidige werk, zit je (tijdelijk) zonder baan, wil je juist switchen of ben je ontslagen? In al die gevallen kan ik je helpen. Je leert welk werk jou voldoening geeft en waar jouw kwaliteiten, vaardigheden en krachten liggen. Zo krijg je meer focus in wat je wilt en wat bij jou past.

Samen onderzoeken we je competenties, kwaliteiten en drijfveren en hoe je die kunt inzetten bij sollicitaties. Onder andere het model van Schein of Het Levenswiel kan hierbij helpen. Ook leer jij jezelf goed profileren. Ik geef je hulp en feedback op je CV en sollicitatiebrief. Zelfs het oefenen van sollicitatiegesprekken behoort tot de mogelijkheden.

Heb je afscheid moeten nemen van je werkgever? Dan kom je vaak in aanmerking voor een transitievergoeding. Besteed dit goed, want het biedt jou betere kansen op nieuw werk. Je mag dit besteden aan scholing, loopbaan-, coaching- of outplacementtrajecten. Ontslag doet veel met je zelfvertrouwen. Daarom zoom ik met je in op Oriëntatie, Positionering en Sollicitatie. 

Work-life balance

Work life balance vrouwKun je niet goed omgaan met (werk)stress, wil je beter ‘nee’ leren zeggen of heb je burn-outklachten? Doe jij vaak alles tegelijk en mis je daarmee daadkracht? Wellicht ontbreekt het je aan (werk)motivatie. Het is niet altijd makkelijk om alle ballen hoog te houden. Samen met jou kijk ik naar je persoonlijk timemanagement en geef ik je inzicht in hoe je beter prioriteiten kunt stellen, zodat je gemakkelijker keuzes maakt. Met het tool Navigating Stress krijg je nog beter inzicht in je eigen handelen.

DISC-analyse

Wil je weten wat jouw communicatiestijl is en welk effect dit op je omgeving heeft? Met een DISC-analyse krijg je hier goed zicht op. Sinds 2018 ben ik DISC-gecertificeerd en kan ik jou een analyse afnemen. Daardoor ga je beter begrijpen waarom je in verschillende situaties op een bepaalde manier reageert.

DISCDISC is een professioneel instrument, dat inzicht geeft in je eigen gedrag, je communicatievoorkeur en je reactie op de omgeving. Het staat voor Doortastend (rood), Invloedrijk (geel), Stabiel (groen) en Consciëntieus (blauw). 

Met een DISC-analyse ben je beter in staat je eigen gedrag te begrijpen en dat van anderen. Dit is vaak heel verhelderend in zowel je werk- als privéomgeving.

DISC-analyses zet ik ook in voor persoonlijke ontwikkeling, teambuilding en werving & selectie waardoor er nieuwe ontdekkingen en inzichten open gaan. Interesse in een individueel DISC-traject of voor je team? Neem contact met me op en ik vertel er alles over.

Business coaching - verbeteren leidinggeven

Als (startend) leidinggevende draait het om goed contact met je medewerkers. Lukt het je niet om ze aan te sturen of vind je het moeilijk om hen opdrachten te geven? Wil je beter met ze in gesprek gaan en heb je behoefte aan ondersteuning? In een individueel coachtraject help ik je om te focussen op je leiderschapscapaciteiten en leer je krachtiger te communiceren naar je collega’s en medewerkers, terwijl de sfeer goed blijft. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

 • Effectief communiceren
 • Basisregels voor delegeren
 • Handvatten voor goed situationeel leiderschap (Hershey & Blanchard)
 • Basisregels voor het geven van feedback
 • Opstellen van gezamenlijke SMART doelen
 • Motiveren van medewerkers

Business coaching - verbeteren teamsamenwerking

SamenwerkenWanneer de communicatie tussen je teamleden niet goed verloopt ontstaan er wrijvingen en kleine irritaties. Dit kan uitmonden in conflictsituaties. Kies dan voor een teamcoachtraject, zodat iedereen zich gehoord voelt en in een veilige omgeving kan aangeven wat dwarszit. Vervolgens kijken we naar gezamenlijke doelen om de communicatie weer op orde te krijgen. 

In een teamcoachtraject werk ik op gestructureerde wijze en vinden er minimaal 2x 1-op-1 gesprekken van 1,5 uur plaats met ieder teamlid. In teamgesprekken leer je tot consensus te komen en de ‘neuzen dezelfde kant’ op te krijgen. Afhankelijk van de situatie kunnen er meer gesprekken volgen. Over het algemeen werk ik met de GRPI-methode (Goal, Roles, Procedures, Interaction) en/of DISC-analyses.

Business coaching - focus op bedrijfsvoering

Al veel (startende) ondernemers heb ik geholpen in het focussen op hun bedrijfsvoering. Ondanks een volle agenda helpt het om de tijd te nemen om je product en/of dienstverlening goed in de markt te zetten en klanten Stijgende lijnaan te trekken. Zo creëer je meer continuïteit in omzet. De volgende onderwerpen kunnen aan bod komen:

 • Betere profilering door benoemen unique selling points (usp’s)
 • Opstellen van een duidelijke verkooppitch
 • Opstellen van bezwarenraamwerk (sellogram)
 • Denken in kansen en niet in bezwaren
 • Omgang met lastige klanten en/of medewerkers
 • Maken van sterkte/zwakte analyse (SWOT)
 • Maken van SMART doelstellingen
 • Nemen van strategische, tactische en operationele keuzes

Voorwaarden

In mijn coachpraktijk werk ik met volgende voorwaarden:

 • Gratis intake van 1/2 uur via MS Teams of telefonisch; op basis van de verkregen informatie en jouw coachvraag stel ik een offerte op
 • Minimale afname 1-op-1 coaching is 2 x 1,5 uur
 • Telefonisch of MS Teams consult per 1/2 uur
 • Bij voorkeur minimaal 1 week tussen 2 coachgesprekken
 • Facturering vindt plaats na 1e sessie
 • Verkregen informatie uit coachsessies worden nooit gedeeld met werkgever of andere partijen

Coachruimte7Coachruimte5Locatie

Ik werk in regio Haaglanden / Rotterdam vanuit mijn praktijk in Rijswijk of bij Het Coachhuis (www.hetcoachhuis.nl) of bij de coachee op de werkvloer of via MS Teams.