Individuele coaching

Na mijn opleiding tot coach op EQA Practitioner niveau ben ik gaan werken als coach op individueel gebied en als team- en businesscoach en ik ben aangesloten bij de NOBCO; branchevereniging voor coaching.  In mijn coachpraktijk ontvang ik mensen die een 1-op-1 coachingstrajecten doorlopen. Dit kan over uiteenlopende onderwerpen gaan; van het vergroten van je assertiviteit tot de zoektocht naar een baan die wél voldoening geeft. Ook voor werken aan je zelfverzekerdheid of beter om leren gaan met stress en 'nee' zeggen ben je bij mij aan het juiste adres. Samen met jou kijk ik naar je valkuilen en op welke manier je daadkrachtiger kunt overkomen. 

GROW-model

In coaching maak ik altijd gebruik van het zogenoemde GROW-model van John Whitmore, dat staat voor Goal, Reality, Options en Will. Ik vind het belangrijk om eerst te onderzoek wat je precies wilt bereiken (Goal) en vervolgens in welke situatie jij je op dit moment bevindt (Reality) om dan te kijken wat voor mogelijkheden er voor jou open liggen (Options) en hoe je dit wilt gaan uitvoeren (Will). Zowel in persoonlijke effectiviteit, loopbaancoaching en businesscoaching gaat jou dit concreet helpen.

Coaching & Coronavirus 

Coaching en Corona gaan prima samen. Op alle locaties van Het Coachhuis kunnen we zonder probleem 1,5 meter afstand houden. Uit ervaring weet ik dat 4 sessies van elk 1,5 uur toereikend zijn. Voor een dergelijk traject bereken ik een vast tarief van € 675,00 excl. btw. Veel bedrijven hebben een trainings/opleidingsbudget. Vraag daarom altijd of jouw werkgever het traject wil betalen.

Effectief communiceren

Is communiceren met anderen voor jou een knelpunt en weet jij je niet altijd een houding te geven? Vind je het moeilijk om anderen aan te spreken op hun gedrag of maak je juist snel ruzie? Door situaties die je moeilijk vond te bespreken, kom je erachter waar het kernprobleem zit. Ik geef niet alleen aanwijzingen waar je zelf mee aan de slag gaat, maar je krijgt ook opdrachten waarmee je gaat oefenen en tot zelfbewustzijn komt.

Work-life balance

Kun je niet goed omgaan met (werk)stress, wil je beter ‘nee’ leren zeggen of heb je burn-outklachten? Doe jij vaak alles tegelijk en mis je daarom daadkracht? Het is niet altijd gemakkelijk om alle ballen hoog te houden. Daarom kijk ik samen met jou naar je persoonlijk timemanagement en geef ik je inzicht in hoe je beter prioriteiten kunt stellen.

Zoektocht naar nieuw werk / loopbaancoaching / outplacement

Heb je afscheid moeten nemen van je werkgever? Kom je in aanmerking voor een transitievergoeding? Besteed dit goed, want het biedt jou betere kansen op nieuw werk. Het is bedoeld ter overbrugging en mag je het belastingvrij besteden aan scholing, loopbaan-, coaching- of outplacementtrajecten. In mijn coachpraktijk kan ik je daarbij helpen en kijk ik samen met jou naar je kwaliteiten en vaardigheden en op welke manier je dit kunt inzetten bij sollicitaties. Ik werk volgens theoretisch kader met aandacht voor Oriëntatie, Positionering en Sollicitatie. Ontslag doet veel met je zelfvertrouwen en ook is er aandacht voor je dagritme. Samen onderzoeken we je competenties, kwaliteiten en je drijfveren, waarbij ik het model van Schein en het Levenswiel. Vervolgens leer jij jezelf goed profileren, ga je een goede CV opstellen en help ik je bij het schrijven van een sollicitatiebrief. Ook gaan we sollicitatiegesprekken oefenen a.d.h.v. de STARR-methode. Tijdens je sollicitatieperiode is er altijd de mogelijkheid dat ik je blijf coachen. 

Hulp bij solliciteren

Een sollicitatiebrief heeft 1 doel; dat je een uitgenodiging krijgt voor een sollicitatiegesprek, waarin jij jezelf kunt profileren. In een verkort traject kijk ik naar een recente sollicitatiebrief en je Curriculum Vitae en pas deze waar nodig aan. Vervolgens vindt er een eenmalige coachingsessie van 1,5 uur plaats, waarin ik je klaarstoom om jezelf goed te presenteren. Ik leer je o.a de STARR-methode. Daarna geef ik per e-mail nog 2x feedback op een sollicitatiebrief. Zo ga je vol zelfvertrouwen solliciteren. Dit traject kost € 175,00 incl. btw.

DISC-analyse

Ik ben DISC-gecertificeerd. Dat betekent dat ik je naar wens een analyse kan laten afnemen, waaruit blijkt wat jouw voorkeursgedragsstijl is. Een DISC-analyse is een professioneel instrument, dat jou inzicht geeft in je eigen gedrag en je reactie op jouw omgeving. Het is gebaseerd op Doortastend extravert- en taak, Invloedrijk extravert- en mensgericht, Stabiel introvert- en mensgericht en Consciëntieus introvert- en taakgericht. Door middel van een DISC-analyse ben je beter in staat je eigen gedrag te begrijpen en je reactie op jouw omgeving. Dit geeft je inzicht over je omgang met anderen zowel in werk- als privéomgeving.

Heb je interesse in een uitgebreide DISC-analyse en een consult van 1,5 uur waarin ik het analyserapport grondig met je doorneem? Ook dat is mogelijk voor € 175,00 excl. btw.

DISC-analyses kunnen bovendien worden gebruikt voor werving & selectie, persoonlijke ontwikkeling en teambuilding, waardoor er nieuwe ontdekkingen en inzichten open gaan. Interesse in een DISC-traject voor je team? Neem contact met me op en ik vertel er alles over.

Business coaching - focus op bedrijfsvoering

Ook voor (startende) ondernemers kan ik veel betekenen. De meeste ondernemers hebben het te druk om zich te focussen op hun bedrijfsvoering. Dat betekent dat zij niet de tijd nemen om hun product en/of dienstverlening goed in de markt te zetten en zichzelf de rust gunnen om nieuwe klanten binnen te halen.  Zonder klanten is er echter geen continuïteit in omzet. In mijn coachpraktijk hanteer ik een tarief van  € 795,00 excl. btw voor 4x 1-op-1 sessies van elk 1,5 uur en coach ik o.a. op de volgende onderwerpen:

 • Betere profilering door benoemen unique selling points (usp’s)
 • Opstellen van een duidelijke verkooppitch
 • Opstellen van bezwarenraamwerk (sellogram)
 • Denken in kansen en niet in bezwaren
 • Omgang met lastige klanten en/of medewerkers
 • Maken van sterkte/zwakte analyse (SWOT)
 • Maken van SMART doelstellingen
 • Nemen van strategische, tactische en operationele keuzes

Business coaching - verbetering teamsamenwerking

Als de communicatie tussen teamleden niet goed verloopt ontstaan er wrijvingen en kleine irritaties. Dit kan uitmonden in conflictsituaties. In dat geval is het goed om voor een teamcoachtraject te kiezen, zodat iedereen zich gehoord voelt en in een veilige omgeving kan aangeven wat dwarszit, om vervolgens naar gezamenlijke doelen te streven en de communicatie weer gezond op orde te krijgen. In een teamcoachtraject werk ik op gestructureerde wijze en vinden er minimaal 2x 1-op-1 gesprekken van 1,5 uur plaats met elk individueel teamlid. Vervolgens is het doel om in teamgesprekken tot consensus te komen en de ‘neuzen dezelfde kant’ op te krijgen. Afhankelijk van de situatie en wens kunnen er daarna meer gesprekken volgen. Over het algemeen werk ik met de GRPI-methode; Goal, Roles, Procedures, Interaction, maar ook DISC-analyses kunnen hiervoor worden ingezet. Het tarief voor dergelijke pakketten bedraagt € 475,00 excl. btw. per medewerker.

Voorwaarden

In mijn coachpraktijk werk ik met volgende voorwaarden:

 • Gratis telefonische intake; op basis van deze gegevens stel ik een offerte op
 • Minimale afname 1-op-1 coaching is 2 x 1,5 uur
 • Minimaal 2x coachingsgesprek voordat we tot telefonisch consult overgaan
 • Telefonisch consult per half uur
 • Bij voorkeur minimaal 1 week tussen 2 coachingsgesprekken
 • Facturering vindt (bij meerdere gesprekken) maandelijks plaats
 • Verkregen informatie uit coachsessies worden nooit doorgespeeld aan werkgever of andere partijen

Locatie

Ik werk door heel Nederland op één van de locaties van Het Coachhuis (www.hetcoachhuis.nl) of bij de coachee op de werkvloer.  Op alle locaties is er voldoende ruimte om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

Tarief

Voor coaching hanteer ik vaste, betaalbare tarieven. Over het algemeen geldt een traject van 4 sessies à 1,5 uur als toereikend, maar minder of minder sessies kan natuurlijk ook. Vraag de tarieven gerust op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of maak meteen een afspraak: 06 – 49 79 62 01.

 

© 2018 | TrainingsAdvies |  Privacy Verklaring
webdesign:   logo 1 2 appletree zw klein