Toegankelijkheid

Even voorstellen

patty mulderWelkom op mijn website! Mijn naam is Patty Mulder en in 2006 startte ik mijn bedrijf TekstAdvies, waarvan TrainingAdvies onderdeel uitmaakt. Naast trainer en coach ben ik namelijk ook tekstschrijver. Ik studeerde kunstbeleid en -management; een specialisatierichting van de studie theaterwetenschappen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Kort daarna voltooide ik een gerichte PR-opleiding, volgde ik veel train-de-trainer programma’s en ging ik al snel werken als trainer. Ook volgde ik een post-HBO coachopleiding op EQA Practitioner niveau en werk ik volgens de richtlijnen van branchevereniging NOBCO. Sinds 2016 heb ik mijn eigen coachpraktijk in Rijswijk en help ik veel mensen in het vergroten van un assertiviteit, loopbaan en kracht in zichzelf te vinden. 

Passie

Het is mijn passie om met uiteenlopende mensen te werken en hen tot bewustwording te laten komen. Elk stukje nieuw gedrag vind ik succesvol. Ik ga met deelnemers (trainees en coachees) in gesprek en zet ze in beweging door middel van oefeningen en/of rollenspel. Het is altijd mooi om te zien, wanneer zij vol enthousiasme vertellen dat een andere werkwijze daadwerkelijk positief resultaat oplevert. Vaak zijn ze blij verrast dat een andere manier van communiceren verbluffend goed werkt en de ander ‘niet eens boos reageerde’! Dit zijn referentiekaders waar zij tijden mee vooruit kunnen. Let wel; voor verandering moet je moeite doen en er aan blijven werken, want het gaat niet vanzelf.

Spiegel

Vaak hoor ik: ‘het kan niet anders’ of ‘ik doe het altijd zo’. Gedrag is echter aangeleerd en kan wel degelijk veranderen. Met die insteek houd ik graag een spiegel voor zonder hard te confronteren. Ik vind het in trainingen en tijdens coaching belangrijk om een veilige omgeving te creëren, waarin deelnemers de kans krijgen om tot bloei te komen. Dat betekent dat iedereen fouten mag maken, ik nergens raar van opkijk en ik iedereen in z’n waarde laat. Gedragsverandering is alleen mogelijk als trainees de tips & tools uit de training daadwerkelijk in praktijk brengen en wanneer coachees bewust naar hun eigen gedrag kijken.

Eigen regie pakken én behouden

Het lukte niet, want mijn collega staat er niet voor open’ of ‘ik had geen tijd, omdat de werkdruk zo hoog is’. Deze uitspraken zijn ongetwijfeld waar, maar soms is het nodig om naar jezelf te wijzen en je eigen regie te pakken. Ik raad daarom altijd aan om na een training of coachtraject te blijven reflecteren. Wat ging er goed in de afgelopen periode en hoe kwam dat? Wat ging er minder goed en wat was de reden? Wat had je er zelf aan kunnen doen? Wat voor gevoel riep het op? Hoe komt het dat je het niet met je omgeving hebt besproken? Wees eerlijk naar jezelf en blijf scherp op je eigen handelen.